dissabte, 23 de gener del 2010

La inspecció de finques



El conseller Baltasar, responsable del Departament de Medi Ambient i Habitatge, no se si està molt fi últimament, pero crec que va de pífia en pífia, desprès de les que tots sabem, la sequera, el transvasament, l’incendi de l’Horta, i d’altres, se n’afegeix una altra, que va ser publicada a La Vanguardia del 22-I-2010 i que deia lo següent:
“ Les finques de mes de 45 anys passaran una inspecció, i que el Govern prepara un decret per impedir la degradació del parc immobiliari i fomentar la rehabilitació”.
Això mes o menys vol dir que totes les finques tindran que disposar d’un Llibre del Edifici, que si no recordo malament, ja existeix un decret en aquest sentit:
“El Decret 158/1997 de 8 de juliol, pel qual es regula el Llibre de l’Edifici dels habitatges existents i es crea el Programa per a la revisió de l’estat de conservació dels edificis d’habitatges”
Aquest decret va ser publicat al DOGC nº 2434, del 16 de juliol de 1997 i estava signat pel aleshores Conseller de Política Territorial i Pobres Publiques el senyor Artur Mas i Gavarró.
La meva pregunta es, aquest nou decret te quelcom a veure amb l’existent, o regularà noves competències? Esta derogat l’anterior?
Es la nova pífia del conseller?