dijous, 29 de gener del 2009

Sentencia del Tribunal Suprem (ExC)

El proppassat 4 de juny de 2008, aquest bloc, publicava un escrit titulat Civisme i convivència, dedicat a la controvertida assignatura de Educació per a la Ciutadania, exposant el motius que a criteri d’aquest humil blocaire, aportava de positiu i fins i tot la urgent necessitat de la seva implantació. Es sabut que per part d’associacions de pares catòlics i centres d’educació confessionals, varen presentar recursos en contra de la aplicació d’aquesta assignatura, recursos que varen arribar fins el Tribunal Suprem (TS).
Doncs be, ahir el TS, decidí que no cap la objecció contra la assignatura de educació per a la ciutadania per 22 vots a 7, desprès de 3 dies de deliberació. Una noticia plena de sentit comú i responsabilitat, acollida per una bona part de sindicats de professors y associacions de pares, com “una garantia del dret a la educació per sobre d’interessos culturals”.
Malgrat tot, les organitzacions promotores de la objecció ja varen anunciar la seva intenció de recórrer al Tribunal Constitucional i fins i tot al Tribunal Europeu de Drets Humans (?!). Per altra banda com era de esperar. Hi ha obsessions que la dreta mes arcaica d’aquest país es incapaç d’assimilar. La història continua...