dilluns, 7 de juliol del 2008

Berlusconi, busca aconseguir l’immunitat penal per llei. 28.VI.08

Berlusconi, busca aconseguir l’immunitat penal per llei. 28.VI.08
El tan “senyor”, al qui anomenen Il Cavalieri, (sempre i pensat que en conya), impulsa una llei per poder seguir fent totes les malifetes que pugui mentre tingui el poder que incomprensiblement li han donat les urnes. L’ultima es un projecte de llei d’immmunitat penal per els quatre mes alts càrrecs institucionals, diu la llei que l’objectiu es “protegir el desenvolupament seré de les funcions dels més alts càrrecs de l’Estat”. Aquests càrrecs son: el president de la República, el primer ministre i els presidents del Senat i de la Cambra de Diputats. Això sota el meu punt de vista es un insult a aquests alts càrrecs. Diu la dita castellana: “Piensa el ladron (el primer ministre italiá) que todos son de su condición”. Evidentment aquesta jugada no es res més que treure’s del damunt -tot esperant que prescriveixi - el darrer assumpte que te obert per corrupció (el procés Mills). Lo lamentable no es que existeixi un personatge tant funest, lo inaudit es que els italians tinguin un pap tan gran. Encara que el sistema institucional italià permet, que s’impulsi un referèndum per derogar qualsevol llei aprovada en el Parlament. En aquests cas tindria que ser l’oposició, qui tindria que portar la iniciativa, però, tots formen part de la singularisima i complicada política italiana, i aquesta possibilitat no prosperaria.

2 comentaris:

Sometent ha dit...

Apreciat Comunero, no ens hauria de sorprendre tant la postura de Berlusconi. A l'Estat Espanyol portem més de 30 d'anys d'amnistia pels fets derivats de la Guerra Civil, que en tant que delictes contra la humanitat no podien ser amnistiats.

Però resulta que tenim un Monarca que és immune penalment!!! Oh, sorpresa! Ens convertim ens jutges de'n Sílvio quan aquí a casa tenim deliqüents que no poden ser jutjats.

Moltes vegades no hi ha pitjor cec que el que no vol veure. I no parlo per Vostè, estimat Comunero, sinó per aquesta societat nostra.

Salutacions!

Josep ha dit...

Ah! Sometent, "con la Iglesia hemos topado", ja en parlarem de la monarquia. Sempre he considerat que un rei es el descendent dem menys (o mes) tonto de la tribu.
Salutacions