dilluns, 6 de setembre del 2010

MODULS PREFABRICATS

Comença un nou curs i com era de esperar, -doncs cada any surt la mateixa historia- el començament de les classes escolars s’envolta de la mateixa polèmica els barracons escolars.
No puc opinar com està el tema en altres comunitats del estat espanyol, però a casa nostra, es veritat que encara comencem les classes aquest setembre amb un bon nombre de barracons prefabricats, en espera de la construcció definitiva de IES i CEIPS, d per donar resposta a la gran quantitat d’alumnat que hi en el nostre país.
Concretament amb 1057 mòduls prefabricats, segons diuen les informacions, enguany es una xifra record. Hi han veus per a tots els gustos. Unes diuen que es fruit d’una falta de previsió en les inversions, d’altres opinen que es producte del fenomen immigratori, ja que de retruc s’ha produït un augment considerable de la població infantil. Sigui com sigui el fenomen es repeteix any darrera any, tant quan governava CiU com ara amb el tripartit. Els uns criticaven als altres i a l’inrevés. (Per això serveixen les oposicions, per criticar i poca cosa mes).
Fins aquí tot es cert. No apuntarem solucions, dons no es aquest el cas d’aquesta escrit. Solament es tracta de constatar , que no sempre val la crítica “per se”. Jo voldria fer una reflexió sobre fets que son constatables. No sempre a els governants de torn se’ls te que criticar, paga la pena que quan tenen raó , així es faci constar. He portat molts anys treballant en el ram de la construcción, concretament en l’obra publica i puc assegurar que els diferents governs que han estat al capdavant de la Generalitat, han invertit molt s milions de euros en la construcció de col•legis arreu de tot el territori català, tant en lo que es refereix a nova construcción, com als RAM’s d’estiu (Reforma, Ampliació, Modificació). Si tenim en compte que no solament fan falta escoles, si no que les competències de la Generalitat, també comprenen la construcción d’altres equipaments i infraestructures pel desenvolupament del país, es pot comprendre que, -–altres consideracions a banda- s’estaï fent un gran esforç en la construcción d’equipaments escolars. A més tothom ho pot comprovar doncs a traves de la web de l’empresa pública GISA, que es la que gestiona tota la obra publica que es fa a Catalunya, es poden veure totes les adjudicacions i licitacions.
Torno a repetir que aquest comentari queda al marge d’altres consideracions politiques, econòmiques o de bones pràctiques de govern. Solament constatar la tasca que s’està fent en matèria d’escoles, a Catalunya i que molta gent potser no sap.